Три момичета чакат пред вратата на Рая.....

Загива шофьор на автобус и отива пред вратата на Рая.  Свети Петър отваря вратата, пита за името му и след като поглежда в книгата казва:
- Да, ти имаш право да влезеш в Рая, ето ти дрехи от брокат и златни обувки...
Шофьорът се облича и радостен, отива в райската градина. Следващият, който с интерес наблюдава случващото се, е свещеник. Казва името си на Св. Петър и очаква с нетърпение одеждите си.
- Да, и на теб ти се разрешава да влезеш в Рая. - поглежда още нещо в книгата си и казва-полагат ти се дрехи от вретище и дървени обуща.....Може да ги облечеш....
Свещеникът започва да протестира:
- Но, вие имате някаква грешка, аз съм свещеник, отдадох целият си живот на Бога. Със сигурност заслужавам нещо повече от някакъв шофьор.
А Свети Петър му отговаря:
- При нас в Рая главен е резултатът. Ти беше лош свещеник, хората на твоите проповеди спяха. А, този шофьор, който преди теб мина, така управляваше автобуса, че на ден хиляди хора се молеха на Бога.......


Три момичета чакат пред вратата на Рая, идва ангелът и казва:
- Аз ще ви пусна вътре, но помнете, че там има малки пиленца, която от вас настъпи пиленце, ще има наказание.
Влезли момичетата, минали няколко часа и едното момиче без да иска настъпило едно пиленце. Идва ангелът, води със себе си някакъв прегърбен  урод с белезници, с една дума грозилище и казва:
- Ти стъпи на пиле, сега тук на небето с този ще живееш вечно.
Денят преминава и второто момиче стъпва на пиле. Пристига ангелът и води  друг ужасен човек. Казва на второто момиче, че това е нейното наказание и тя трябва да приеме за другар този изрод.
Третото момиче като вижда какво се случва с приятелките й, внимава много и така минават няколко дни без да настъпи пиле. След седмица, ангелът идва и води със себе си някакъв невероятно красив мъж с една дума Аполон.
Момичето много се зарадвало, не може да сдържи радостта си:
  - На какво дължа това мое щастие?
А този, който прилича на Аполон казва:
- Не зная за теб, но аз стъпих на едно пиле....